Kígyósi Kastély Félmaraton és Maraton Versenykiírás

AZ ESEMÉNY HELYE:

A szabadkígyósi Wenckheim-kastélypark, és a parkban kialakított pálya.

Cím: 5712 Szabadkígyós, Áchim András u. 23.
Honlap: https://www.wenckheim.hu/szabadkigyos.htmkülső, új ablakban nyílik

 

AZ ESEMÉNY CÉLJA:

Lehetőséget szeretnénk biztosítani az amatőr futók számára a megmérettetésre, illetve arra, hogy letesztelhessék magukat verseny körülmények között.

AZ ESEMÉNY LEÍRÁSA:

A kastélyfutáson egyedülálló, festői környezetben tehetjük próbára magunkat különböző távokon, vagy éppen csak kocoghatunk egy jót és közben élvezhetjük a kastély és a park festői szépségét.
A várható nagy melegre való tekintettel, elegendő folyadékot fogyasszon mindenki, ajánlott a víz mellett a sók pótlása is, ez valamilyen izotóniás ital segítségével történhet, vagy ha nincs erre lehetőség ,akkor sós keksz fogyasztása ajánlott.
A versenyközpont területén található forrás vize iható, arra kérünk mindenkit, hogy aki locsolással is szeretné magát frissíteni, az itt tegye meg.

MASSZŐR:

A futás után rendelkezésre fog állni 4 masszőr egy frissítő masszázsra. Aki szeretné igénybe venni az ingyenes szolgáltatást az jelezze a verseny előtt.

TESZT LEHETŐSÉG:

Lesznek szabadon kipróbálható Kalenji futócipők, illetve Garmin, Polar, Onmove Gps-es pulzusmérő órák a békéscsabai Decathlon áruház jóvoltából. Ezeket a helyszínen el lehet vinni egy próbafutásra.

ÖLTÖZŐ, MOSDÓ HASZNÁLAT, SZÁLLÁS:

A kastély hátsó épületében van lehetőség mosdó használatra, illetve a kollégiumi szállás épületében is található mosdó, illetve itt van lehetőség átöltözni.
A kastélyparkon belül a volt kollégium épületében korlátozott számban lehet igényelni szállást (max. 40 fő) 2500 ft/fő áron.
Szállás foglalás: Nyemcsok Pál 0670/3341626

AZ ESEMÉNY PROGRAMJA:

7:00-8:00-ig helyszíni nevezés (korlátozott számban)
7:00-8:30-ig rajtszám átvétel. (5,27 km és 10,54 km 9:30-ig)
9:00 A félmaraton és maraton rajtja.
10:00 .Az 5.27 kilométeres és a 10.54 kilométeres távok rajtja.
12:00 Az 5.27 kilométeres és a 10.54 kilométeres távok eredményhirdetése
14:30 A félmaraton és a maraton távok eredményhirdetése

Aki lefutotta a távot az részt vehet egy kastély látogatáson, 20-22 fős csoportokban, folyamatosan, a hozzátartozók 700 ft/fő áron vehetik igénybe a szolgáltatást . Ezt követően minden versenyzőt szeretettel várunk egy adag meleg ételre.

BÜFÉ, VENDÉGLÁTÁS:

Az eseményközpont területén lesz büfé, ahol kaphatóak lesznek különböző gyorsételek, hűtött italok, fagylalt.

FUTÓPÁLYA KIALAKÍTÁSA:

A körpályát a park területén alakítottuk ki, változatos terepen, nagyrészt jól futható kemény földúton, enyhe emelkedőkkel, lejtőkkel. Egy kisebb szakasz aszfalt úton, illetve köves talajon vezet. A kijelölt utat több helyen keresztezik ösvények. Nyilak segítik a tájékozódást, de a verseny előtt célszerű a pályát bejárni, erre lesz lehetőség.
Egy kör hossza: 1756 m.
A rajtvonal a kastély mögött lesz, a befutó és a célkapu ugyanitt.

A futópálya térképe: http://www.futoterkep.hu/futas/KIGYOSI_KASTELY_FELMARATON_ES_MARATON_FUTOPALYA_SZABADKIGYOS_8ap30k6/külső, új ablakban nyílik

VÁLASZTHATÓ TÁVOK:

5.27 km (3 kör)
10,54 km (6 kör)
21,08 km (12 kör)
42,16 km (24 kör, ezen a távon a szintidő 5:30 h)

KOROSZTÁLYOK:

6-13 év
14-18 év
19-30 év
31-40 év
41-50 év
51-60 év
61- év

18 év alatt, aláírt szülői hozzájárulás szükséges!
Az ehhez szükséges formanyomtatvány letölthető innen!

https://goo.gl/CpxfMGkülső, új ablakban nyílik

DÍJAZÁS:

A versenyt teljesítők egyedi tervezésű befutóérmet és befutócsomagot kapnak, valamint lehetőséget kapnak egy kastély látogatásra 20-22 fős csoportokban. Ezenkívül minden versenyzőt vendégül látunk egy adag egytál étellel.

Az első három helyezettet távonként, nemenként, helyezett éremmel jutalmazzuk.
Minden távon az első három abszolút helyezettet, ajándékkal jutalmazzuk.
Korcsoportonként és nemenként az első három helyezettet, oklevéllel jutalmazzuk.
Az okleveleket utólag postázzuk ki!

Nevzési díjak:

Online, előre fizetéssel:

2018.június 30-ig

5,27 km 3500 Ft/fő.
10,54 km 3500 Ft/fő.
21,08 km 4000 Ft/fő.
42,16 km 4000 Ft/fő.

2018.július 1-től- július 30-ig.

5,27 km 4000 Ft/fő.
10,54 km 4000 Ft/fő.
21,08 km 4500 Ft/fő.
42,16 km 4500 Ft/fő.

Július 30-a után nem lesz lehetőség előnevezni!

A helyszínen korlátozott számban 10-12 fő, lesz lehetőség nevezni 6000 ft/fő áron, minden távra.

Nevezettek listája:

https://goo.gl/HRpP8Kkülső, új ablakban nyílik

A nevezés, a díj beérkezése után lesz érvényes.

KEDVEZMÉNY:

Diákkedvezmény 50% 14 éves korig.

A nevezési díj tartalmazza:

A chippes időmérést, a rajtszámot, a befutóérmet és befutócsomagot, a futás után egy adag egytál ételt és egy kastélylátogatási lehetőséget.

FRISSÍTÉS:

A frissítő asztalon, amely a kastély mögötti részen lesz elhelyezve, lesz mentes ásványvíz, hipotóniás ital, banán, alma, édes- sós keksz, zsíros kenyér, szőlőcukor, mazsola, kóla.
Egyéni frissítők elhelyezésére a kijelölt helyen lesz lehetőség!

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK:

IDŐMÉRÉS:

Az időmérés, egyszer használatos chippel történik. Mindenkinek a saját felelőssége, hogy a chippet ami a rajtszámra van erősítve a megfelelő helyre, a mellkas magasságába helyezze fel. A rosszul elhelyezett időmérő chip miatt bekövetkezett helytelen mérésért, egyéb problémákért felelősséget nem vállalunk!

Felhívjuk a figyelmet hogy a pályán a fák között gyenge a gps jel, így aki saját maga is szeretné mérni a távolságot, számoljon ezzel, a pálya többször le lett mérve és pontos a hossza.

Arra kérünk mindenkit, hogy a kijelölt pályán maradjon futás közben, aki elhagyja vagy szándékosan lerövidíti a pályát az kizárásra kerülhet.
Akinek bármilyen kérdése van, vagy segítségre van szüksége az keressen egy rendezőt, szervezőt.

FELELŐSSÉG:

A rajtszám átvételénél aláírom és tudomásul veszem az alábbiakat.

Kijelentem, hogy az eseményen saját felelősségemre veszek részt, felelős vagyok saját egészségi, fizikai állapotomnak a részvételre való alkalmasságáért. Betartom a KRESZ általános szabályait. Kötelezettséget vállalok arra, hogy az eseményre vonatkozó valamennyi sportszabályt és előírást betartom, sportemberhez méltó magatartással veszek részt az eseményen, saját és sporttársaim testi épségét óvom. Hozzájárulok, hogy a rólam készült fotókat, videókat a szervező szabadon felhasználhatja, promóciós célokra és közzéteheti weboldalain, közösségi felületein.

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRNAK A BÉKÉSCSABAI FUTÓNAGYKÖVETEK, MINT FŐSZERVEZŐK, A MARADJ LENDÜLETBEN! SPORTEGYESÜLET ÉS A “NYITOTT SZEMMEL” KÖZHASZNÚ EGYESÜLET.

Az oldal tetejére Gyorsbillentyű: T